Home » » O ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Written By Unknown on 27/08/2012 | 10:10:00 am

Πηγή: www.contra.gr

Ο νέος Ολυμπιακός ψάχνει τα «πατήματά» του (το ίδιο και ο Πορτογάλος τεχνικός), αναζητάει ταυτότητα και ισορροπία και αυτό απαιτεί χρόνο και κόπο. Και ο Ισπανός προπονητής είχε να αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα  στις αρχές, τόσο στο πρώτο (2008) όσο και στο δεύτερο (2010) πέρασμά του από τον Πειραιά, αλλά κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να περάσει τη φιλοσοφία του. Παράλληλα, είχε στη διάθεσή του τους ποδοσφαιριστές που ήθελε για να το πετύχει.
Ο Ζαρντίμ προσπαθεί να κερδίσει το πρώτο «στοίχημα», ενώ από τους «ερυθρόλευκους» φαίνεται πως λείπουν τούτη την ώρα ορισμένα «κομμάτια», προκειμένου η ομάδα να φτάσει (αγωνιστικά) στα στάνταρ της περασμένης περιόδου.

Ποιότητα και έλλειψη ισορροπίας...
Μπροστά ο Ολυμπιακός ξεχειλίζει από ποιότητα και με τη διαφαινόμενη προσθήκη ενός ακόμη ακραίου μεσοεπιθετικού μέσα στην εβδομάδα, αφήνει πολλές υποσχέσεις για να δούμε ωραία πράγματα στο γήπεδο. Αντίθετα, ο Πορτογάλος προπονητής έχει αρκετή δουλειά να κάνει όσον αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ άμυνας και επίθεσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και ίσως να μην είναι μόνο θέμα ομαδικότητας ή συστήματος, αλλά ενδεχομένως να χρειάζεται ενίσχυση με έναν ποιοτικό και με περισσότερο ανασταλτικά χαρακτηριστικά μέσο.
Η Βέροια, για παράδειγμα, πέτυχε δύο τέρματα (μέτρησε το ένα) και είχε άλλες τρεις ευκαιρίες για γκολ εναντίον των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μισάωρο του αγώνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Είχε επίσης δοκάρι (στο δεύτερο μέρος) και συνολικά εννέα τελικές προσπάθειες στην εστία του Κάρολ. Πάρα πολλές σε βάρος του πρωταθλητή Ολυμπιακού, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχονταν δύσκολα (φάσεις και) γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο. Το «καμπανάκι», βέβαια, δεν χτύπησε τώρα, αλλά αρκετά νωρίτερα, από τους φιλικούς αγώνες με αντιπάλους τη Βίλεμ, τηνΜάλαγα, την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και τη Νάπολι.

Ti άλλο μας «έδειξε» το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη σεζόν; Πρώτον, ότι ο Ιμπαγάσα ακόμα και στα 36 του είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Ο Αργεντινός είναι εκείνος που δίνει τον ρυθμό και ξέρει να καθοδηγεί με μαεστρία και να παρασύρει τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Στο ματς με τη Βέροια κινήθηκε πότε στον άξονα και πότε στην αριστερή πλευρά, πάσαρε, έκοψε, έτρεξε πολύ και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι στο 60΄, χτυπώντας στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.
Δεύτερον, ο Μασάντο με την ταχύτητα, την τεχνική, την διεισδυτικότητα και γενικότερα την ποιότητά του δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Νιώθει πιο άνετα και αποδίδει καλύτερα, όταν αγωνίζεται στον άξονα, αλλά και κινούμενος στην δεξιά πλευρά της επίθεσης και λιγότερο από τα αριστερά, θέση στην οποία ξεκίνησε τον αγώνα.

Στηρίχτηκε στους "παλιούς"...
Επιπλέον, ο Ζαρντίμ γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος αγωνιστικά και έχει ακόμη αρκετά θέματα να επιλύσει, φρόντισε να στηριχτεί –και σωστά-  στους «παλιούς» παίκτες στον αγώνα με τη Βέροια, χρησιμοποιώντας μόλις τρεις νεοαποκτηθέντες στην ενδεκάδα (Μασάντο, Κοντρέρας και Σιόβα). Ο Ιμπαγάσα, ο Τζεμπούρ, ο Μοντέστο, ο Μανιάτης και ο Χολέμπας (ο τελευταίος κυρίως στο πρώτο μέρος) πήραν στις πλάτες τους την ομάδα οδηγώντας τη, έστω και δύσκολα, στη νίκη (πετυχαίνοντας δύο τέρματα, έχοντας και δύο δοκάρια), που τόσο ανάγκη είχε σε αυτό το νέο ξεκίνημα ο Πορτογάλος προπονητής.
Οι πρεμιέρες του πρωταθλήματος, άλλωστε, ποτέ δεν είναι εύκολες. Να θυμίσουμε, ότι πρόπερσι τέτοιο καιρό ο Ολυμπιακός, αν και προηγήθηκε στο «Καυτανζόγλειο», δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς και ηττήθηκε από τον Ηρακλή (2-1). Ενώ, την περασμένη περίοδο ζορίστηκε πολύ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Ξάνθη, την οποία νίκησε (2-1) χάρη στα τέρματα των Πάντελιτς και Τζεμπούρ στο 86΄ και στο 94΄,  αντίστοιχα. 


Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. BETTHUR football bet blog, bet site στοίχημα, tipsters, livescores,odds - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger