Home » » Άρεσε ο ΠΑΟΚ

Άρεσε ο ΠΑΟΚ

Written By Unknown on 18/12/2012 | 11:46:00 am

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με ρεκόρ τον πρώτο μισό της Super League και το gazzetta.gr κάνει έναν απολογισμό του «δικεφάλου» στις 15 πρώτες αγωνιστικές.


Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννινα και έκλεισε την αυλαία του πρώτου γύρου της Super League με ρεκόρ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε τους 31 βαθμούς που είναι οι περισσότεροι που έχει μαζέψει ο δικέφαλος την τελευταία 9ετία σε πρώτο γύρο. Πάντως, αξεπέραστο παραμένει το ρεκόρ των 32 βαθμών της σεζόν 2003-04, όταν ο σύλλογος της Τούμπας είχε στον πάγκο της, τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Βλέμμα στην... κορυφή!
Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 8 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και παρότι στη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως βασικός στόχος είναι η δεύτερη θέση, δεν σημαίνει πως δεν σκέφτονται γκέλες των Πειραιωτών για να φτάσουν στην κορυφή...
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κράτησε και σε απόσταση έξι πόντων με το τέλος του πρώτου γύρου τους... τρίτους, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, ενώ έχει τον Παναθηναϊκό 11 βαθμούς παρακάτω που φαινόταν να είναι ο βασικός διεκδικητής μαζί με τον ΠΑΟΚ για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.
Η καλύτερη άμυνα της Super League
Ο ΠΑΟΚ ήταν... μάλαμα σε μερικές κατηγορίες μετά τις πρώτες 15 αγωνιστικές του εγχώριου πρωταθλήματος καθώς ο «δικέφαλος» τελείωσε το πρώτο μισό έχοντας την καλύτερη άμυνα της Super League δεχόμενος μόλις 9 γκολ παθητικό, ενώ ακολουθούν ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης με 10 γκολ! Δηλαδή, οι «ασπρόμαυροι» δέχτηκαν 0,6 γκολ ανά αγώνα, ενώ κράτησαν ανέπαφοι την εστία τους στα 7 από τα 15 ματς του α΄ γύρου.
«Φωτιά» και μπροστά...
Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός μόνο στα μετόπισθεν, αλλά και στην γραμμή κρούσης. Ο «δικέφαλος» έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 21 γκολ πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό που σημείωσε 35 τέρματα. Την δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ κατέχει και ο Στέφανος Αθανασιάδης με 9 γκολ, με τον Κλάους να έχει 18 σουτ εντός περιοχής. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι τέταρτος μέχρι στιγμής στη λίστα με τις ασίστ, έχοντας μοιράσει τρεις.
Η αήττητη Τούμπα
Μόλις τέσσερις ομάδες κατάφεραν να κρατήσουν το αήττητο στην έδρα τους στο πρώτο μισό της Super League και μέσα σε αυτές είναι και ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» στα εφτά παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα σημείωσε έξι νίκες και αναδείχτηκε ισόπαλος μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό. Το ίδιο στατιστικό έχει και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ούτε βαθμό δεν έχασε στο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός. Αήττητος είναι και ο Παναθηναϊκός, όμως, στο ΟΑΚΑ πανηγύρισε τρίποντο μόλις δύο φορές.
Η επιδημία των κόκκινων καρτών
Στα αρνητικά του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο είναι οι κόκκινες κάρτες που δέχτηκε η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Στα 15 ματς την άγουσα για τα αποδυτήρια είδαν 7 παίκτες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.
Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν διεξήχθη το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Οι «ασπρόμαυροι» καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο επικρατώντας με 4-1. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, όμως, δεν συγκράτησαν στο τέλος τα νεύρα τους και δέχτηκαν δύο κόκκινες κάρτες στις καθυστερήσεις με την πρώτη να παίρνει ο Κατσικάς και την δεύτερη ο Λόρενς. Ακολούθησε στις 6 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Γλύκος κόντρα στον ΟΦΗ και δύο εβδομάδες αργότερα, πάλι στην Τούμπα, ο Λίαμ Λόρενς δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς με την ΑΕΚ, αφού είδε δύο κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή Θάνο.
Οι κόκκινες κάρτες δεν τελείωσαν εκεί για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Κοστίν Λαζάρ πήρε την υπ΄ αριθμόν νούμερο 5 στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο. Τη συνέχεια έδωσε ο... ταυρομάχος Σανθ Χακόμπο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ ολοκλήρωσε ο Βιβιάν στο ματς της Βέροιας, αντικρίζοντας μόλις στο 37' την κόκκινη κάρτα.
Η τεσσάρα που δεν θα ξεχαστεί
Σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και αυτό που θα κρατούν στην μνήμη τους, οι οπαδοί του δικεφάλου από τον πρώτο γύρο είναι η τεσσάρα στον Αρη μέσα στην Τούμπα. Οι ασπρόμαυροι επικράτησαν με 4-1 από τα πρώτα 45' με τον Στέφανο Αθανασιάδη να έχει... ανοίξει το ντέρμπι μια μέρα νωρίτερα με το «σεξ και βία».
Ο Κλάους σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ στο ντέρμπι της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Λόρενς, Κατσικάς και Φωτάκης.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. BETTHUR football bet blog, bet site στοίχημα, tipsters, livescores,odds - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger